• Har du hænder og fødder godt begravet i mulden, og ønsker dig et skoleår kombineret med en masse landbrugsundervisning, så er Landbrugslinjen lige valget for dig.

• Samarbejde og holdindsats er en stor del af undervisningen

• Den nyeste teknik, oplevet på Agritechnica i Hannover.

• Teknik og oplevelser i en kombination.

• godt kammeratskab giver et godt samarbejde.

Landbrugslinje

Kom godt i gang med din landbrugsuddannelse

Drømmer du om det frie liv på landet, er landbrugslinjen på TronsøSkolen et godt valg. Efter et år på landbrugslinjen kan du begynde direkte på grundforløb 2 på landbrugsskolen.

Du får en god og grundig start på din uddannelse, og vi giver dig en bred introduktion til landbruget med
fagligheden i top.

Er du vild med traktorer og dyr?
Hvis du er interesseret i landbrug og gerne vil rykke dig fagligt, er TronsøSkolens landbrugslinje lige noget for dig.

I undervisningen blandes teori og praksis. Du har praktisk arbejde på værksteder, i mark og i stald. Skolen
råder over et mindre landbrug med planteproduktion, og derudover har vi kontakt med egnens landmænd, der stiller op som praktikværter. Du kommer på
gårdbesøg og følger årets gang i landbruget.

Vi tilbyder dig et afvekslende og fagligt berigende ophold. Du bliver klædt godt på til landbruget og andre
uddannelser med dyr, maskiner, jord og natur.

Fagene på grundforløbet

· Husdyr - pasning af kvæg, svin m.m.

· Praktik i stald og mark

· Økonomi - både din personlige og gårdens

· Planter - dyrkning og anvendelse af afgrøder, samt læren om vilde planter og botanik

· Praktisk kemi, fysik og jordbundslære

· Maskinteknik m.m. - vedligehold og reparation af maskiner

· Traktorkørekort - du kan tage dit traktorkørekort på TronsøSkolen

· Landbrugshistorie og politik

· Kendskab til andre lande og kulturer

· Landbruget som arbejdsplads

· Ansøgninger, jobsamtaler m.m.

En flyvende start på din uddannelse
Kast dig over din interesse og vælg landbrugslinjen som erhvervslinje med mulighed for at tage 10. klasses fag. Efter et år på erhvervslinjen kan du starte på grundforløb 2 på landbrugsuddannelsen. Du springer dermed grundforløb 1 over. Du kan også tage landbrugslinjen med en almindelig 9. eller 10. klasse.