• Faglighed og sammenhold går hånd i hånd

• Spring og dressur på højeste plan, med landets bedste beridere.

• Fællesskabet er i højsædet.

• holdundervisning på alle niveauer

• Springundervisning, også i hold. Både ude og inde.

• Fuld fokus på udviklingen af hest og rytter, for at nå så højt som overhovedet muligt.

Tronsø Equestrian

Tronsø Equestrian tilbyder kvalificeret undervisning på flere niveauer, så den enkelte elev kan vejledes eller kvalificeres til uddannelse i et erhverv med ridesport eller dygtiggøre sig til fortsat udvikling inden for ridesporten.

Tronsø Equestrian tilbyder:

1. Tronsø Equestrian (basis)

Der arbejdes på basale færdigheder med rytterens balance og grundridning, og der indøves rutiner omkring de daglige opgaver i stalden som fodring, opsyn, pasning og sikkerhed. Vi tilbyder rytteren at arbejde med fysisk og mental træning samt kost og ernæring, men det er ikke et krav. Vi har en coach tilknyttet hestelinjen, som giver mulighed for ugentlige samtaler

For eleven der ønsker erfaring med omgang af heste, hvor ridning og staldarbejde er en helhed. En bred tilgang til hesteverdenen, hvor der også skal være plads til hygge.

Undervisning
Alle elever har to ugentlige ridelektioner på hold i enten spring eller dressur ved exam. træner og international springrytter Gitte Dahl eller exam. træner Anna Carina Toft Hermansen.

2. Tronsø Equestrian + Sport/konkurrence

Der arbejdes målbevidst med udvikling af både hest og rytter. Udover rideundervisningen arbejdes der også med rytterens fysiske og mentale træning samt kost og ernæring.

For eleven der ønsker koncentreret fokus på konkurrence. Der forudsættes som minimum LB niveau og rytterlicens i spring og LA i dressur. Det er desuden et krav, at du medbringer egen hest eller pony.

Undervisning - dressur
Der er én ugentlig enetime af enten exam. berider Bjarne Nielsen eller exam. berider Jens Henrik Wagner. Derudover en holdundervisningslektion i dressur eller spring én gang i ugen.

Undervisning - spring
Der er én ugentlig enetime i spring af enten exam. berider Peter Rahbek eller exam. berider og landstræner Lars Trier Kjøller. Derudover en holdundervisningslektion i dressur eller spring én gang i ugen ved en af skolens beridere.

Optagelse på sport
LA dressur eller LB spring på C plan.

Tronsø Equestrian samarbejder med

• Mentalcoach Rasmus Bagger, som i løbet af året afholder 3 foredrag/workshops på skolen.
  • Kostvejleder Sanne Steffensen fra Sundtliv, som løbende kommer på skolen og står for træning og kostvejledning.
  • Hestefysioterapeut Rikke Riis fra Equifysio, som i løbet af året afholder 2 workshops på skolen.

Generelt

Vi forventer, at alle elever bliver i stand til at tage ansvar for pasning af egen/tildelte hest.

Der kan kun undervises af de undervisere skolen har tilknyttet. Det er ikke tilladt for eleverne at undervise hinanden. Denne lidt stramme tilgang er til for at forenkle elevens syn på skolens rideundervisning, som betegnes som klassisk i både dressur og spring. Vi stiller os altid til rådighed for eventuel sparring med elev, forældre eller hjemlig træner/berider. Ligeledes er al vores undervisning åben for alle.

NB! Der vil i årsplanen være rideundervisningsfri uger pga. brobygning, praktik, studieture mv.

Du kan tage linjen med 9. eller 10. klasse eller som erhvervslinje. På erhvervslinjen har du mulighed for op til 6 ugers praktik.